caesar´s summer salad

caesar´s summer salad
 

Summer finally found its way to Germany. Temperatures  above 25°C… It seems like the first sunbeams affects my eating behavior. Hungry for healthy food, I made this super delicious summer salad. A salad dream, Caesar would lose his mind for.

Crunchy salad, combined with spicy roasted turkey stripes, crispy garlic bread croutons and a rich olive-oil-mustard dressing-I love this combo.

Topped with roughly chopped parmesan, this salad makes my day. Not necessary to say, but this summer salad is a delicious and healthy choice at the same time. Your body and soul gonna love it.

♥ ♥ ♥

Endlich!!! Der Sommer hat seinen Weg nach Deutschland gefunden. Temperaturen  über 25°C… Es scheint, als ob die ersten Sonnenstrahlen mein Essverhalten beeinflussen. Hungrig nach Gesundem, habe ich diesen superleckeren Sommersalat zubereitet.

Ein Salatträumchen, bei dem Caesar sicherlich seinen Verstand verloren hätte. Knackiger Salat, kombiniert mit würzig-gegrillten Putenstreifen, knusprigen Knoblauch Croutons und einem Olivenöl-Senfdressing. Ich liebe dies Combo.

Bestreut mit Parmesan lässt dieser Salat wohl keine Wünsche offen. Eigentlich unnötig, aber ich sage es trotzdem, dieser Sommersalat schmeckt nicht nur unglaublich gut, sondern ist auch eine gesunde Wahl für Körper und Geist.

Das deutsche Rezept für meinen leckeren Sommersalat findet ihr hier!!!

caesar´s summer salad

caesar´s summer salad

Ingredients:

(3 servings)

2 salad hearts

50g beetroot leafs

4 slices toast

1/2 chili pepper

2 garlic cloves

4 tablespoons herb butter

3 turkey breasts

salt, black pepper for taste

parmesan

 

 dressing:

1 egg yolk

1 teaspoon mustard

1/2-1 teaspoon worcester sauce

1 tablespoon lemon juice

100 ml olive oil

Directions:

Chop garlic and chili pepper into small pieces. Cut toast into small cubes. Transfer 2 tablespoons herb butter, garlic and breadcrumbs to a pan and roast until golden brown. Cut turkey breast into stripes and roast gently in 2 tablespoons herb butter, with the chili pepper.  Season with salt and black pepper.

In a small jar, add egg yolk, mustard and the other dressing ingredients. Stir until all the ingredients are well combined. Arrange salad on plates, garnish with turkey breast, croutons and dressing and sprinkle with parmesan.

caesar´s summer salad

Bon Appetit!!!
caesar´s summer salad

 

10 Kommentare

  1. Oh der Salat sieht so lecker aus 🙂

    Du hast recht, sobald es draußen wärmer wird und die Sonne endlich wieder da ist, da will man hauptsächlich gesundes essen. Viel Obst, viel Gemüse und viel Salate 🙂

    Liebe Grüße,
    Sabrina

  2. Der sieht so gut aus! Momentan habe ich auch immer Lust auf frisches, gesundes Essen – ganz große Sucht momentan ist die Grapefruit.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.