snow falling on fir trees – chocolate vanilla cupcakes

Snow falling on fir trees – chocolate vanilla cupcakes… Lass es schneien… Schnee, der auf luftig, leichte Vanille-Schokoladen-Tannenbäumchen fällt. Winter kann graue Tage noch grauer machen, und in anthrazit sind sie wirklich schwer zu ertragen, falls du nicht solch ein kleines Muffintännchen hast,  das du wegputzen kannst!

Rundum powered by Otto, richtet in diesem Jahr einen wunderbaren Kochbuchwettbewerb aus. (Food)-Blogger können dort Teil eines einzigartigen Kochbuchs werden.

Die Teilnahmebedingungen sind ganz simpel. Einfach das Lieblingsrezept einreichen und schon nimmt man an der Verlosung teil. Ich schicke meine kleinen Tannenbäumchen ins kulinarische Rennen. Mal sehen, was daraus wird;-) Schaut doch einfach mal auf Rundum vorbei.

Es lohnt sich…

Das deutsche Rezept für meine kleinen Vanille Tannenbäumchen findet Ihr hier!!!

♥ ♥ ♥

Let it snow… Snow falling on fluffy chocolate vanilla cupcakes. Winter can make gray days even grayer and in anthracite they are really hard to bear, if you don´t have such a little muffin fir tree, you can munch away! Rundum powered by Otto organizes a wonderful cookbook contest. As a (Food)-Blogger you can submit your favorite recipe and become part of an unique cookbook. I´m gonna submit my little fir trees. Thumbs up!!!;-) For Conditions of participation, just check out the website of Rundum.

chocolate vanilla cupcakes
chocolate vanilla cupcakes
chocolate vanilla cupcakes

 

snow falling on fir trees – chocolate cupcakes
with vanilla frosting
Ingredients:
(16 cupcakes)
for the cupcakes
200 g butter, soft
150 g sugar
1/2 teaspoon vanilla extract
3 eggs
1 pinch salt
200 g flour
3 teaspoons baking powder
2 tablespoons cocoa
3 tablespoons milk
for the frosting
200 g butter
150 g confectioner´s sugar
1 vanilla bean (scratched out)
75 g vanilla yogurt
Directions:
For the cupcakes, preheat oven to 350°F. Line muffin pan with paper cupcake wrappers.
In a bowl stir butter, sugar, vanilla extract and salt creamy.
Add on egg after another.
Mix flour, baking powder and cocoa together and add to the egg mixture.
At last stir in milk.
Fill muffin pans 3/4 full and bake for about 15 to 20 minutes,
or until a toothpick inserted comes out clean.
After baking let muffins cool down on a wire rack.
For the frosting beat butter, confectioner´s sugar and vanilla bean creamy.
Add vanilla yogurt by tablespoons and stir until well combined.
Assembling:
Remove paper wrappers from muffins and cut off the top.
Turn muffins upside down.
Crumble tops and mix with 4 tablespoons frosting.
Spread mixture conical on muffins.
Transfer remaining frosting to icing bag, with a round tip and decorate cupcake cones with small peaks.
Refrigerate for about 20 minutes, before serving.

Enjoy…

chocolate vanilla cupcakes

 

chocolate vanilla cupcakes

5 Kommentare

  1. Wiedermal so schöne Fotos von dir, Sabrina! Dass dein Blog noch nicht mehr Leser hat kann ich einfach nicht verstehen..

    Liebste Grüße,
    Julia

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