strawberry feat. raspberry brownie cakes

raspberry brownie cakes

This time there are no words needed.These little berry-fruity-chocolate dreams made me forget about the missing spring, the shameless cold temperatures and my unbelievable sweet new neon yellow ballarinas which are still waiting in my closet for the first sunshine. What about you???

♥ ♥ ♥

Diesmal bedarf es keiner Worte. Diese kleinen-berrig-fruchtigen Schokoladen Träumchen haben mich sogar den fehlenden Frühling, die unverschämt kalten Temperaturen und meine neuen, unglaublich süßen, neongelben Ballerinas vergessen lassen, die in meinem Kleiderschrank auf den ersten Sonnenschein warten. Was ist mit Euch???

Das deutsche Rezept für meine beerigen Brownies findet ihr hier!!!

raspberry brownie cakes

raspberry brownie cakes

strawberry & raspberry brownie cakes
(7-8 cakes)
Ingredients:
5 oz strawberries
5 oz raspberries
1/2 cup butter
1 cup bittersweet chocolate chips
3 eggs (medium)
1 pinch salt
1 1/4 cups sugar + 6 tsp sugar
1/3 cups flour
4 tbs orange juice
1 1/4 cups canning sugar
1/2 cup whipping cream
1 cup mascarpone
vanilla extract
  • for the dough:
  • Grease a spring-form pan. Preheat oven to 350°f.
  • Melt chocolate chips and butter on medium heat over a hot water bath.
  • Separate eggs from egg yolk and beat egg white with salt stiff.
  • In a second bowl beat egg yolk and 1 1/4 cups sugar until creamy.
  • Add a spoonful melted chocolate at a time.
  • Stirr in flour and gently fold in whipped egg white.
  • Pour dough into pan and bake for 20-30 minutes.
  • After baking let cool down.
  • for the strawberry – raspberry coulis:
  • cut strawberries into quarter
  • Blend half of strawberries and raspberries to a fine puree.
  • Add 2 tbs orange juice to the fruit mixture.
  • Pour mixture with canning sugar into a medium pot.
  • Bring to a boil and cook for at least 4 minutes.
  • Add remaining fruits and let cool down.
  • for the cream:
  • Beat whipping cream stiff.
  • In a bowl mix mascarpone and 6 tsp sugar creamy.
  • Finally add vanilla extract and 2 tbs orange juice.
  • Fold in whipped heavy cream.
  • assembling:
  • With a dessert cutting ring, cut 8 circles out of the brownie.
  • Spread mascarpone cream on top of ech cake and decorate with fruit coulis.
raspberry brownie cakes

 

raspberry brownie cakes

23 Kommentare

    • Ich mich auch. Hab schon ganz viele, neue Ideen im Kopf. Freu;-) P.S. Dein Blogname ist übrigens sooo schön. Chocolateandonions einfach nur kreativ;-) LG Sabrina;-)

    • Danke, lieb von Dir 🙂 Ich merke gerade, dass alle meine Kommentare durchgekommen sind. Ich hatte etwas Probleme mit der Kommentarfunktion (wie Du merkst 😉 ) und gedacht, dass es gar nicht geklappt hat. Aber das macht ja nichts. Dieses Rezept hat viele Kommentare verdient!

  1. Hallöchen Namensvetterin 🙂 wow dein Blog ist bezaubernd…alles so hell und freundlich!
    Bei den Himbeer-Brownies läuft mir das Wasser im Mund zusammen! Sehen super lecker aus 🙂

    • Yep, I think almost everybody is fighting with the same weather problem. But I’m done with it, I just decided to ignore the cold temperatures;-) Maybe it’s gonna work. Thanks for stopping by;-)

  2. Oh, you don’t want to hear my complaints about this awful weather out here… We still have tons of snow, and it’s just annoying! :/
    But i’ve juts found your beautiful blog and it make my eyes bloom in warmth and spring! Beautiful 🙂 The berry-brownie cakes as well 😉

    • Hi Migle, I’m so happy we don’t have any snow at the moment;-) Hopefully you can enjoy some sun pretty sun. Thanks for joining my little community;-)
      Cheers sabrinasue;-)

Schreibe einen Kommentar zu Laura Mitulla Antworten abbrechen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.